Niveaubepaling

Voor een globale niveaubepaling kunt u de niveaubeschrijvingen A1 t/m C1 doornemen (links in het menu) en vaststellen welk niveau het beste bij u past.

Meer weten over de verschillende niveau's ? Klikt u dan op één van onderstaande links voor meer informatie:

>> Niveaubeschrijving A0 >> Niveaubeschrijving A1
>> Niveaubeschrijving A2 >> Niveaubeschrijving B1
>> Niveaubeschrijving B2 >> Niveaubeschrijving C1

Niveaubeschrijving A2

BASISGEBRUIKER

Spreken
Ik kan communiceren over eenvoudige en alledaagse taken die een eenvoudige en directe uitwisseling van informatie over vertrouwde onderwerpen en activiteiten betreffen.
Ik kan zeer korte sociale gesprekken hanteren, zelfs terwijl ik gewoonlijk niet voldoende begrijp om het gesprek zelfstandig gaande te houden. Ik kan een reeks uitdrukkingen en zinnen gebruiken om in eenvoudige bewoordingen mijn familie en andere mensen, leefomstandigheden, mijn opleiding en mijn huidige of meest recente baan te beschrijven.

Schrijven
Ik kan korte, eenvoudige notities en boodschappen die betrekking hebben op directe behoeften opschrijven.Ik kan een zeer eenvoudige persoonlijke brief schrijven, bijvoorbeeld om iemand voor iets te bedanken.

Lezen
Ik kan korte eenvoudige teksten lezen.
Ik kan specifieke, voorspelbare informatie vinden in eenvoudige, alledaagse teksten zoals advertenties, menu's en dienstregelingen.
Ik kan korte, eenvoudige, persoonlijke brieven begrijpen.

Luisteren
Ik kan zinnen en de meest voorkomende woorden begrijpen die betrekking hebben op gebieden die van onmiddellijk persoonlijk belang zijn (bijvoorbeeld basisinformatie over mijzelf en mijn familie, winkelen, plaatselijke geografie, werk)
Ik kan de belangrijkste punten in korte, duidelijke en eenvoudige boodschappen en aankondigingen volgen.