Deutsch macht Spaß

Sprechen Sie Deutsch?

Jij bepaalt de doelen van de taalcursus

Onze bevlogen docenten behandelen ook vakjargon

Groepen zijn nooit groter dan 10 deelnemers

Germany

Taalcursus Duits

Breng je boodschap feilloos over met de

Merk je dat je terughoudend bent als je Duits moet spreken op de werkvloer? Vraag je regelmatig of een collega jouw werk wil nakijken? Heb je moeite om je in het Duits zo uit te drukken dat jouw boodschap op klanten opbouwend overkomt? De taalcursus Duits van DC Taleninstituut geeft je de inzichten om dit te verbeteren!

Onze taalcursus Duits is bestemd voor iedereen die de taal bedrijfsmatig beter wil inzetten. De aard van het bedrijf waar je werkt en de klanten waar je mee samenwerkt, bepalen in hoeverre Technisch Duits een vereiste is. Voor bijna elke branche geldt dat vakjargon belangrijk is. Bijvoorbeeld omdat je een telefoongesprek vloeiend in het Duits wilt voeren, een professionele e-mail naar een leverancier wilt sturen, de juiste nuances wilt aanbrengen of vol vertrouwen presentaties wilt geven aan klanten. Ook verzorgen onze taaldocenten lessen voor studenten op het mbo en hbo. DC Taleninstituut geeft voor elk beroep en elke branche de tips en tools om ongedwongen te communiceren én meer te leren over de Duitse cultuur.

Vrijblijvende offerte aanvragen?
Wil je meer informatie over Duits? Neem contact op

Voor wie?

Wij hebben de taalcursus Duits onder meer verzorgd voor:

Dc Incons Home Sector Bedrijven

Technische
bedrijven

Dc Incons Home Sector Onderwijs

Onderwijs
& zorg

Dc Incons Home Sector Overheid

Publieke
sector

Taalcursus Duits op maat

Zakelijk en professioneel communiceren

Duits leren op een manier die bij jou past; zo haal je het meeste uit de taalcursus Duits. Het lesprogramma maken wij op maat naar aanleiding van de doelen die jij hebt gesteld. Tijdens de intake nemen wij uitgebreid de tijd om dit in kaart te brengen. Vervolgens geven wij een advies over cursusinhoud, didactische aanpak en tijdpad van de taalcursus die het beste op jouw wensen inspeelt. 

Lezen, schrijven én spreken: dat zijn onderwerpen die worden meegenomen tijdens de lessen. Ons team van bevlogen taaldocenten besteedt ook aandacht aan de Duitse gebruiken (Sitten und Bräuche). Wij leren je niet simpelweg een taal te spreken, maar om effectief te communiceren met oog voor de context en cultuur. Zo ontwikkel je al snel een persoonlijke stijl!

Onze
persoonlijke
aanpak

Neem contact op

Jij stelt zelf de doelen van de cursus

Klassikaal onderwijs waar kan, virtueel waar nodig

Groepen zijn nooit groter dan 10 deelnemers

Elke taalcursus wordt op maat gemaakt

Actief in Noord-Nederland

Technisch Duits

Maak vakjargon eigen met

Als je bij een bedrijf in de technische sector werkt of met dat type klanten en leveranciers te maken hebt, dan is technisch Duits een belangrijk onderdeel van het leerproces. Tijdens de intake leggen we vast welk vakjargon binnen jullie branche gebruikt wordt. Onze taaldocenten integreren dit vervolgens in de lessen, zodat je dit in de praktijk meteen kunt toepassen. De beheersing van Technisch Duits zorgt ervoor dat je:

 • Een branche- en bedrijfsspecifieke vocabulaire opbouwt.
 • Spreek- en schrijfvaardigheid professionaliseert.
 • Met vertrouwen contact legt met collega’s, klanten en leveranciers.
 • Zakelijke gesprekken en onderhandelingen kunt voeren.
 • Actief kunt bijdragen aan vergaderingen en online meetings.
Henriette Duits

Ontmoet ons team

Meer over DC Taleninstituut
Christel

Cursusmogelijkheden

Jij bepaalt de inhoud

Een opfriscursus, bijscholingscursus, spoedcursus of een intensieve weekcursus voor beginners of gevorderden. Bij DC Taleninstituut bepaal jij wat de invulling wordt. Uiteraard adviseren wij graag aan de hand van de doelstellingen die je voor de taalcursus Duits stelt. Een aantal van onze mogelijkheden:

 • Individueel of met collega’s te volgen
 • In-company of bij ons in Heerenveen
 • Klassikaal of blended learning
 • Focus op conversatie, correspondentie of allebei
 • Als intensieve weekcursus of verspreid door de tijd heen
 • Tijdpad en frequentie altijd in overleg
Bekijk hier jouw niveau

Dit zeggen onze klanten

Ons Duitstalige klantenbestand is aanzienlijk gegroeid. Om ons Duitse taalniveau te verbeteren, hebben wij twee cursussen gevolgd bij DC Taleninstituut waar we zeer tevreden over zijn. We konden in overleg de lesstof op ons bedrijf afstemmen, zodat ook het vakjargon werd behandeld.

Ik heb met veel plezier een cursus Duits gevolgd bij jullie instituut. Voor mij is de doelstelling ruimschoots behaald; ik heb behoorlijk wat opgestoken. Ook het contact met mijn docente vond ik verfrissend. Leuke lessen met veel gesprekken over van alles en nog wat , maar ook lesstof uit het boek. Echt de goede combinatie van lesgeven.

Met 2 collega’s heb ik een training zakelijk Duits mogen volgen bij DC Taleninstituut. Voor aanvang van de training is door de docente uitgebreid geïnventariseerd wat onze specifieke wensen waren. Erg handig omdat we hiermee snel konden inzoomen op de persoonlijke leerbehoefte en noodzaak qua aansluiting op de functie-eisen. Onze trainer Afien heeft ons met veel geduld de juiste leermethodieken aangeleerd en met gepaste snelheid onze taalvaardigheid opgeschroefd. Dat de kracht lag in herhaling is ons erg duidelijk geworden. Al met al een unieke ervaring om in eigen werkomgeving zo veel in korte tijd aan extra kennis op te doen.

Meer weten

over de taalcursus Duits en
de mogelijkheden?

Wij staan je graag persoonlijk te woord
via 085 401 34 77 of dit contact formulier.

 • Hidden

Jij bepaalt de doelen van de taalcursus

Onze bevlogen docenten behandelen ook vakjargon

Groepen zijn nooit groter dan 10 deelnemers